Povoljan geografski položaj opštine Sečanj, prirodni potencijali, izgrađena komunikaciona i infrastrukturna osnova su dobra predispozicija za ovaj vid turističkih kretanja. Sa svojim prirodnim pogodnostima ( prijatna klima, bogatstvo voda, staze kroz prirodni ambijent, livade, šume) i izgrađenim sportsko-rekreativnim objektima i terenima ovo područje ima veliku persektivu za  masovnija okupljanja sportista i rekreativaca.

U Jaši Tomić se nalazi hala sportova, kapaciteta 1500 gledalaca sa svim pratećim sadržajima. Pored hale je fudbalski teren i veliki parking.

U Sečnju je u toku izgradnja velike i moderne hale sportova sa svim adekvatnim pratećim sadržajima ( teretana, sauna, moderne svlačionice i dr.). Neposredno pored hale lociran je veliki fudbalski stadion, a pored njega još jedan pomoćni. Zatim u sklopu ovog kompleksa nalaze se dva betonska terena za basket, mali fudbal, teren za odbojku na pesku i dva teniska terena pod reflektorima.

Dvadesetak metara od sportskih terena se pruža izuzetan prirodni ambijent. Reka Tamiš okružena šumama topole i vrbe, kupališta uz reku Tamiš, staze za trčanje i pešačenje. U Sečnju je deo nasipa uređen za šetače i ljubitelje prirode. Kej je dugačak 1 km sa klupama  i osvetljenjem za noćnu šetnju.